Odborník na základe informácii získaných zo vstupnej stravovacej analýzy vytvorí individuálny jedálniček pre pacienta so stravovacou intoleranciou alebo metabolickým ochorením. Je vhodné, aby pacient priniesol na vstupnú stravovaciu analýzu zdravotnú dokumentáciu o danom ochorení, aby mu bol vytvorený jedálniček čo najviac prispôsobený.
Najčastejšie ide o alergie na potraviny, autoimunitné ochorenia vo forme potravinových intolerancii (histamínová intolerancia, intolerancia na laktózu, celiakia) alebo metabolické ochorenia ako napríklad Diabetes mellitus. V tomto prípade jedálniček má pre pacienta liečebný charakter a je nevyhnutnou súčasťou liečby daných alergických, autoimunitných alebo metabolických ochorení.
Čo môžete očakávať:
- Rozpis jedál na celý deň (raňajky, desiata, obed, olovrant, večera)
- Vhodné rozdelenie makronutrientov do jednotlivých jedál
- Obsahuje potraviny bohaté na omega mastné kyseliny, proteíny, komplexné sacharidy a vlákninu
- Jedlá sú tvorené z bežne dostupných potravín a s dôrazom na rýchlu a jednoduchú prípravu
Hlavné jedlá dňa obsahujú aj jednoduché recepty so zoznamom ingrediencií a postupom prípravy